Le mot du Président

Sigueu benvinguts i benvingudes al lloc web de l’Agrupament Europeu de Cooperació Territorial (AECT) del País d’Art i d’Història Transfronterer de les Valls Catalanes!

Aquesta entitat, que tinc el goig de presidir, agrupa un seguit de municipis d’una banda i l’altra dels Pirineus, entre el Vallespir i el Ripollès, i en breu esperem podem ampliar -lo amb nous membres de la Garrotxa i l’Alt Empordà. D’aquesta manera, articulem amb aquest projecte un territori transfronterer que sovint s’ha donat massa l’esquena.

En aquests propers anys tenim diversos reptes com ara finalitzar el projecte Patrimc@t, finançat amb fons europeus POCTEFA, que ha permès dur a terme diversos projectes en molts dels municipis, així com la futura posada en funcionament del centre d’interpretació i seu de l’AECT a La Verneda a Prats de Molló, i un seguit de centres d’interpretació de l’arquitectura i del patrimoni escampats pel territori que ben aviat obriran portes. La renovació de la marca del País d’Art i d’Història atorgada pel Ministeri de Cultura francès serà un altres dels objectius d’aquests anys, així com el treball per bastir la candidatura de les Festes de l’Ós a patrimoni mundial per la UNESCO.

Us convido a gaudir del nostre territori, des de Setcases a l’Albera, de Beuda a La Bastida, per descobrir el patrimoni cultural i natural dels diferents pobles i viles que conformen l’Agrupament Europeu de Cooperació Territorial del País d’Art i d’Història Transfronterer de les Valls Catalanes.

Josep Coma i Guitart, President